utorak, 17. ožujka 2015.

Top 5 Najmocnijih Zena u Srbiji - Da li Vi Znate Cime se Bave?

By: Unknown On: 23:40
  • Share The Gag
  • Ovogodišnja lista 10 najmoćnijih žena u Srbiji još jednom je pokazala da je integracija Srbije u Evropsku uniju među najznačajnijim prioritetima naše zemlje. Dokaz za to su dominantne pozicije koje na listi zauzimaju žene koje se stručno bave pitanjima integracija naše zemlje u Evropu, ali i finansijski stručnjaci na visokim pozicijama u evropskim institucijama.

    1. Milka Forcan 

    Potpredsednica „Delte“, najveće kompanije u regionu, istovremeno i najvećeg centra moći u Srbiji. U „Delti“ je već punih 15 godina. Predlog za njeno postavljenje na mesto predsednice Saveta za brendiranje Srbije nije prošao zbog odbijanja pojedinih članova Saveta da se nađu pod njenom dirigentskom palicom. Takav razvoj događaja mnogi tumače kao prvi ozbiljan poraz Milke Forcan i kompanije čija je ona potpredsednica. Svojevremeno je izjavila: „Ako bilo ko u Srbiji smatra da je ‘Delta’ najveći centar moći po uspehu u poslovanju, organizovanosti kompanije, regionalnim ambicijama i ugledu, onda je sasvim u pravu. To s ponosom priznajemo“. Rođena je 1969. godine, završila je Ekonomski fakultet, udata je i majka dvoje dece. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja iz oblasti marketinga. 

    2. Lepa Brena 

    Lepa Brena, odnosno Fahreta Živojinović, godinama se sa velikim uspehom podjednako dobro snalazi na dva polja - poslovnom i estradnom. Bez sumnje je i jedna od retkih osoba koju rado pozivaju na gotovo sve značajnije skupove, manifestacije i proslave. Još 1998. godine sa Sašom Popovićem je osnovala diskografsku kuću „Grand prodakšn“, koja je izrasla u daleko najuspešniju kuću koja se u Srbiji bavi folk muzikom i pronalaženjem novih talenata. Paralelno s tim poslom, Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Živojinovićem poseduje nekoliko firmi i predstavništava. Fahreta, devojačko Jahić, rođena je u Brčkom 1960. godine. Sa pesmom „Čačak“ 1982. godine je uskočila na muzičku scenu ostavši na pijedestalu sve do danas. Sa Slobodanom Živojinovićem ima sinove Viktora i Stefana. 

    3. Karolin Junger 

    Iako je već pune tri godine zaredom među deset najmoćnijih žena „Blicove“ liste, o šefici kancelarije Svetske banke u Beogradu u javnosti se malo zna. Karolin Junger izbegava pojavljivanje u javnosti, ali je i te kako važna i uticajna osoba u našoj zemlji. U kratkoj zvaničnoj biografiji piše da je na ovu dužnost postavljena u martu 2005. godine i da je pre toga bila savetnik potpredsednika Svetske banke. U toj međunarodnoj finansijskoj organizaciji je od 1995. U Beogradu je već bila angažovana 2001. baveći se otpisivanjem dugova Srbije i Crne Gore. Saradnici je opisuju kao istrajnu i jaku, a naši ministri koji su pregovarali s njom kažu da zna da nije lak pregovarač. Karolin Junger kaže da u Srbiji nema opuštanja i da se u budućnosti moraju postići „zapanjujući rezultati“. 

    4.Ružica Đinđić 


    Premijerka ženske vlade Srbije koju su izabrali čitaoci „Blica“ samo povremeno se uključuje u aktivni politički život Srbije, pre svega kroz podršku koju pruža političkoj opciji za koju veruje da je najpribližnija politici koju je vodio Zoran Đinđić. Ružica Đinđić je prva žena koja je dobila mesto broj 1 na izbornoj listi Demokratske stranke i član je Predsedništva DS. Osnivač je i predsednica Udruženja „Prvo deca“ i predsednica UO Fonda „Dr Zoran Đinđić“, koji je u poslednje četiri godine najtalentovanije studente iz Srbije slao na praksu u nemačka preduzeća. Aktivna je i u organizacijama koje se bave problemima autistične dece. Počasni je predsednik Univerziteta u Novom Pazaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu i radila u Književnoj zajednici Novog Sada. Rođena je 1960. u Valjevu, majka je Jovane i Luke. 

    5. Nata Mesarović 

    Sudija koja je izrekla najteže kazne organizatorima i izvršiocima ubistva premijera Srbije dr Zorana Đinđića. U obrazloženju presude koju je izrekla nije štedela optužene jer im je krivica nedvosmisleno dokazana, ali nije imala milosti ni prema svedocima koji su u međuvremenu menjali iskaze. Legijini saborci iz JSO dolazili su na suđenje koje je vodila obučeni u bele majice s crvenom ružom, ali se ona nije dala zaplašiti. Nata Mesarović bila je duže od deset godina sudija za prekršaje, zatim sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, a u Okružni sud došla je krajem devedesetih. Pred prelazak u Specijalni sud radila je u većima prvog stepena Okružnog suda. Konkurisala je za Vrhovni sud skoro istovremeno kada i za Specijalni sud. Izabrana je za Vrhovni sud, odakle je delegirana za sudiju Posebnog odeljenja.

    subota, 14. ožujka 2015.

    U ovih 11 zemalja žive najlepše žene na svetu, Srpkinje su među njima!

    By: Unknown On: 15:43
  • Share The Gag
  • U svakom delu sveta ima mnogo lepih ljudi, ali poznato je da se neke nacije, u poređenju sa drugima, izdvajaju po lepoti. Svaka žena je lepa na svoj način, ali u skladu sa opšte prihvaćenim standardima, neke od njih se ističu svojim izgledom




    Ako je verovati prestižnom portalu Destination’s Point, namenjenom iskusnim svetskim putnicima, ovo su države u kojima ćete naći najlepše i najzgodnije žene na svetu. To ne znači da je lepota rezervisana samo za ove zemlje, jer lepotica ima svuda, samo ih ovde ima u mnogo većem broju nego što je to uobičajeno. Srbija ima čime da se ponosi!


    11. JUZNA KOREA




    Južnokorejke su veoma dopadljive dame, izgledaju veom privlačno zahvaljujući svom lepom i nevinom izgledu. Uglavnom imaju dobar ten i srednje su visine.

    10. ITALIJA




    Italijanke su jako zgodne. Elegancija koju poseduju zahvaljujući svom autfitu, čini ih posebno zanosnim. Imaju mediteranski ten i dobar smisao za oblačenje.

    9. UKRAJINA




    Ukrajinke spadaju među najodvažnije i najlepše žene na svetu. Veoma su zgodne, seksi i slatke u isto vreme. One su po karakteru, mentalitetu i stavovima veoma slične ruskinjama.

    8. ARGENTINA




    Ove žene lepoti pridaju dosta značaja. Devojke obraćaju dosta pažnje na negu kože i kose, i daju sve od sebe da izgledaju odvažno i seksi. To je razlog zašto su žene u Argentini mahom šarmantne. Visoke su, tamnijeg tena i prate modu.

    7. FRANCUSKA




    Žene u Francuskoj su poznate po tome što su veoma otvorene i prijatne. One žive u zemlji ljubavi i veoma su romantične i suptilne.

    6. SRBIJA




    Srpkinje su savršena kombinacija slovenskih i mediteranskih gena. Devojke su visoke, zgodne, seksi i imaju stila za oblačenje. Imaju prodoran pogled i savršenu figuru. Ne samo da su tanke poput modela, već imaju savršene proprocije. Imaju duge noge, tanak struk, okruglaste zadnjice, lepe grudi i savršen ravan stomak. 99,99 odsto žena ima figuru kao filmska zvezda!

    5.SVEDSKA




    Zene u ovoj zemlji su mršave, visoke, plave kose i očiju. Druželjubive su prirode i privlačne su muškarcima širom sveta. Sve što ste ikada čuli o njima je istina.

    4. INDIJA

    Indija je multikulturalna zemlja sa veoma elegantnim i egzotičnim ženama svih uzrasta. Imaju taman ten i veoma ženstven pristup svemu. Ono što ove žene čini izuzetnim jeste njihov specifičan personaliti i crna sjajna kosa, koju ne možete pronaći nigde.

    3. VENECUELA




    Venecuela je zamlja čije su žene među najlepšima na svetu. Svima je poznato kakve su Venecuelanke. One su veoma zgodne i zanosne. Venecuela je osvojila brojne nagrade za mis sveta, mis univerzum, i mnoge druge. Zbog svega toga, verujemo da je Venecuela prepuna lepih i zgodnih žena koje izluđuju muškarce širom sveta.

    2. RUSIJA

    Za ruskinje se oduvek smatralo da su kraljice lepote. Veoma su upadljive sa svojom predivnom kožom, plavim očima i odličnim telom. Većina žena u Rusiji ima prelepu figuru.

    1. BRAZIL




    Brazil je poznat kao zemlja lepotica, a Brazilke su čuvene po svojoj atletskoj figuri. Najbolji deo je što u Brazilu možete naći zanosnu plavušu, kao i predivnu crnkinju.




    ponedjeljak, 23. veljače 2015.

    Kako Zaraditi Na FACEBOOKU!! (Video)

    By: Unknown On: 22:22
  • Share The Gag
  • Facebook je najveća i najuspješnija internetska društvena mreža koja okuplja ljude različitih profila diljem svijeta. Svakim danom sve je više onih koji imaju svoj profil na Facebooku, ali i onih kojih su prepoznali potencijal ove stranice u smislu marketinga i promocije. 

    KAKO SE RIJESITI PERUTI: NAJJEDNOSTAVNIJI NACINI ZA RJESAVANJE PERUTI

    Tako Facebook nudi mnogo načina da objavite ono što želite da se zna, da privučete ljude točno tamo gdje ih želite, dakle ciljano. Otvaranje Facebook stranice je dobar marketinški izbor za tvrtke koje žele uspostaviti svoju prisutnost na Facebook mreži, ali i za pojedince koji žele zaraditi novac, odnosno ponuditi svoje proizvode i usluge.


    Facebook nije tržnica sama po sebi pa puno puta nećete uspjeti niti dobiti željene rezultate. Zato koristite aplikacije koje su već dostupne na webu. Evo nekih koje će vam omogućiti da zaradite novac:

    CafePress – ovo je aplikacija na Facebooku koja vam omogućuje da dizajnirate svoj widget i na taj način imate jedinstven pristup komunikaciji sa fanovima svojih korisnika na „Fejsu“. Možete jednostavno napraviti svoj vlastiti račun i početi kumunicirati svoje proizvode nudeći ih ljudima koji su na „Fejsu“.




    FlameTunes – volite muziku, DJ ste ili netko tko dobro „slaže“ dobru glazbu? Ova Facebook aplikacija omogućit će vam da puštate i snimate glazbu koju ćete onda prodati osobama na Facebooku. Također, možete koristiti različitu opremu kako bi imali bolju fleksibilnost i kvalitetniji zvuk.

    Osim učlanjivanja na postojeće aplikacija i facebook stranica možete napraviti i svoju, ali koje su opcije u zarađivanju novaca online u pisanju Facobook aplikacija?

    1. Možete napraviti svoju originalnu aplikaciju i jednostavno je prodati zainteresiranim investitorima koji će je nastaviti razvijati na tržištu;

    2. Razvijanje naručenih aplikacija od onih koji su spremni plaćati za njihov razvoj. Ovdje je manje rizika jer se investitor brine o ideji i razvijanjem na tržištu. Poslove tog tipa možete pronaći na Facebook developer forumim;

    3. Ako mislite da imate vrlo isplativu ideju za koju treba vremena i resursa (čitaj novaca), onda se obavezno prijavite na neke od grupa Angel investitora ili državnoj agenciji BICRO, kako bi dobili sredstva za razvoj.

    Ostali tradicionalniji načini zaraditi putem Facebooka su:

    - od brandiranja do prodaje proizvoda;
    - stavite oglasni prostor na svoj profil i Affiliate marketing – kreirajte oglasni prostor, učlanite se u Affiliate marketing shemu i sigurno će se naći oglašivači koji će biti zainteresirani za stavljanje svojih oglasnih bannera u vaš oglasni prostor.

    Facebook je definitivno nešto što je zahvatilo tržište poput oluje. Danas gotovo svatko voli biti na Facebooku i uživati u različitim dostupnim aplikacijama pa zašto i vi ne biste iskoristili ovu priliku. Koristeći navedene aplikacije i tehnike osim što ćete steći veći broj kontakata svakako ćete moći i zaraditi dodatan novac.

    nedjelja, 22. veljače 2015.

    Kako Izbijeliti zube za 5 minuta (VIDEO)

    By: Unknown On: 01:49
  • Share The Gag


  • Da li ste znali da se u svijetu troši 1.4 milijarde dolara godišnje na izbjeljivanje zuba? No, ti brojni preparati, iako mogu izbijeliti vaše zube, uništavaju zubnu caklinu i čine ih osjetljivijima i bolnima.

    Sa malo strpljenja, možete se i sami pobrinuti za bjelinu vaših zuba i to bez bespotrebnih hemikalija.

    Soda bikarbona i limunov sok
    Sodium bikarbonat je blago abrazivan i on će lagano skinuti mrlje sa vaših zuba i vratiti im prirodnu bjelinu. No, kao i uvijek, ne treba pretjerivati. A za pravljenje ove prirodne paste, potrebne su vam 2-3 kašičice sode bikarbone i dovoljno limunovog soka da napravite pastu.

    Stavite malo paste na četkicu, utrljajte na zube i ostavite minuticu. Odmah isperite da limunova kiselina ne bi oštetila zubnu caklinu.


    VIDEO


    četvrtak, 19. veljače 2015.

    Cool činjenice o ljubavi

    By: Unknown On: 17:16
  • Share The Gag
  • Osjećaj kojeg nerijetko opisuju kao leptiriće u trbuhu, kao najljepši mogući doživljaj, kao smisao života je upravo ljubav. Svatko od nas ga drugačije doživljava i na drugačiji način bi ga i mogao opisati. Ili pak ne bi.



    Koliko rječiti bili po pitanju zaljubljivanja ili koliko maštoviti bili prilikom opisivanja ljubavnih emocija, određene činjenice vezane uz tu emociju su nepobitne. Izdvojili smo 10 najzanimljivijih crtica vezanih uz taj poseban osjećaj koji je barem jednom bio sastavni dio svačijih života. 

    1. Sama riječ ljubav izvedenica je riječi lubhyati što na Sanskritu znači želja, tj. strast. 


    2. Zaručnički i vjenčani prsten se obično nose na prstenjaku lijeve ruke, a takav običaj datira iz vremena antičke Grčke. Smatralo se da je prsten tada na idealnoj poziciji jer se nalazi na prstu kroz kojeg prolazi vena koja vodi ravno do srca. 

    3. Kada se zaljubimo aktiviramo funkcije prednjeg mozga (koru čeonog režnja) i veliki mozak (dio mozga zadužen za kreativnost i rješavanje problema) te nam se podiže razina dopamina. Uslijed takve kemijske reakcije, povećava se i osjećaj 'ovisnosti' koji je jednak onome prilikom konzumiranja kokaina. Stoga ne griješite ni najmanje kada ljubav uspoređujete s drogom odnosno ovisnošću.

    4. Od davnina je jabuka simbol ljubavi i seksualne požude. Kelti su vjerovali da upravo ta voćka predstavlja ljubav zbog svoje sposobnosti da ne istrune dugo nakon što je ubrana. 

    5. Tko pronađe djetelinu s četiri lista se smatra sretnikom. U nekim dijelovima Irske ako žena pojede jednu takvu djetelinu, dok razmišlja o muškarcu koji joj se sviđa, navodno ima velike šanse da se i on zaljubi u nju. 



    6. Neki psiholozi smatraju da se zaljubljujemo u one osobe koje ponajviše liče onom roditelju s kojim imamo neriješena pitanja i odnose te se na taj način nadamo rješavanju tih istih problema u svojoj odrasloj dobi. 

    7. Par koji se upoznao u opasnoj situaciji ima puno veće šanse za zaljubljivanjem jedno u drugo nego da su se upoznali u uvjetima koji ne podižu razinu adrenalina u krvi. 

    8. Javorov list u Kini i Japanu je simbol ljubavi dok u je Sjevernoj Americi karakterističan oblik tog lista često bio ugraviran na krevetima ranih doseljenika kako bi im osigurao miran san i zadovoljstvo.  

    9. Znanstveno je dokazano da prvotni ljubavni plamen koji se razbukta prema ljubljenoj vam osobi i ta početna zaljubljenost, traju otprilike godinu dana. Mozak jednostavno nije sposoban duže od tog perioda održavati taj osjećaj. Stoga da bi ljubav opstala, stručnjaci nas savjetuju kako bi trebali s partnerom se baviti zanimljivim i uzbudljivim aktivnostima kako nam ljubav ne bi brzo 'isparila'. 

    10. Žene se osijećaju voljenima kada razgovaraju sa svojim partnerom gledajući ga u oči, dok muškarci isti opsjećaj dijele kada sjede pored ljubljene.


    Izvor: http://she.hr/

    utorak, 17. veljače 2015.

    Mexico City i Dubai iz Pticije Perspektive

    By: Unknown On: 19:04
  • Share The Gag

  • MARINA BAY, DUBAI


    MEXICO CITY, MEXICO


    ZELITE VIDJETI JOS GRADOVA IZ PTICIJE PERSPEKTIVE --->POGLEDAJTE MALDIVE I SHANGHAI

    Kako Izgledaju Najvece Metropole na Svijetu Iz Pticije Perspektive ?

    By: Unknown On: 18:58
  • Share The Gag


  • MALDIVI



    SHANGHAI


    POGLEDAJTE KAKO IZGLEDAJU MEXICO CITY i DUBAI

    ZASTO MUSKARCI NOSE ROZE?

    By: Unknown On: 00:55
  • Share The Gag

  • Devojke vole roze

    Bekam nosi roze i smuvao je Poš, dakle... Mnoge žene veruju da muškarci koji nose roze zrače samopouzdanjem, da su osećajni i da se ne plaše emocija. Kažu da baš takve osobine traže kod muškaraca.

    Podržavate borbu protiv kancera dojke...

    … jer je i onaj čuveni znak podrške ovoj borbi bebi roze boje. Tako ćete dodatno udariti na osetljivost žene, izmamićete osmeh i verovatno onaj sladunjavi dodir po ramenu – prećutno hvala.

    Ako se izgubite...

    … Drečavo roze majica će vam pomoći da vas ortak pronađe u gužvi.

    Dobro je za posao

    Roze umiruje i vašim kolegama će prijati taj psihološki efekat. To će učiniti da svi spuste gard i pomoći će vam u pregovorima.

    Ako živite u Arizoni

    I posebno ste zainteresovani za kriminal – nosite roze. To je boja uniformi zatvorenika u ovoj državi, pa će vam dobro doći da vežbate.

    Ajs Ti nosi roze

    A ako neko tako kul nosi roze, onda možete i vi.

    ponedjeljak, 16. veljače 2015.

    13 Stvari koje vasa djeca mogu raditi a vi bas i ne!

    By: Unknown On: 19:21
  • Share The Gag

  • Hello world :)

    nedjelja, 15. veljače 2015.

    10 CINJENICA O SEXU KOJE MOZDA NISTE ZNALI !?

    By: Unknown On: 23:55
  • Share The Gag

  • Zanimljive cinjenice o ljudima na drustvenim stranicama

    By: Unknown On: 18:17
  • Share The Gag

  • VASA DIGIITALNA REPUTACIJA

    Prosjecan FACEBOOK korisnik ima 229 prijatelja, od kojih 16 licno ne poznaje.

    Prosjecni TWITTER korisnik ima 126 pratilaca, od toga 35% su lazni profli.

    Vise od 60Miliona slika se doda na facebok sVake sedmice. To je 5TB (5000 gigabajti) prostora na disku.

    Ludi na internetu u prosjeku imaju profile na 1.2 drustvenih mreza i upravlja sa 1.5 email adresa 

    subota, 14. veljače 2015.

    Cime se bavi 7 milijardi ljudi na svijetu?

    By: Unknown On: 23:31
  • Share The Gag

  • Sta se desi kad trazite LIKE :)

    By: Unknown On: 19:40
  • Share The Gag

  • Happy Valentine's Day

    By: Unknown On: 12:45
  • Share The Gag

  • petak, 13. veljače 2015.

    Ljubavne SMS Poruke. Iznenadite svoju dragu/dragog

    By: Unknown On: 23:48
  • Share The Gag

  • Ponekad je samo pogled uzrok bezbroj budnih noći, uzalud se ponekad moli – to je ljubav, to se voli! I kad oči suze vlaže i nevješto kad se laže ili kada tijelo boli – to je ljubav, to se voli!
    Volim tebe i tebe hoću, o tebi sanjam i danju i noću, kao da si stigla iz neke priče jer svi moji snovi na tebe liče. Volim te!
    Ljubav su mora, ljubav su neba, ljubav je sve što ljudima treba, ljubav je potok što teče iz raja, a poljubac je putić što dva srca spaja. Sretno Valentinovo!
    Krv u meni vri dok me gledaš ti. Tvoj osmijeh blag tako mi je drag, daj mi okom znak, hajdemo u mrak – da ti priznam sve, nemoj reći ne, jer ja želim te!
    Sklopi oči plave, usne spusti svoje, otegni te ruke što ukršteno stoje. Poljubi me jednom, učini me robom, zagrli to tijelo što drhti pred tobom! Sretno Valentinovo!
    Kad god ti se čini da sam daleko, kad god pomisliš da više ne mislim na tebe i da mi ništa ne značiš, ti pročitaj ovo: nasmij se i shvati koliko griješiš! Sretno Valentinovo!
    Koliko zimi padne pahuljica, toliko ti ja šaljem pusica, al’ ne tako hladne i ledene, već vruće i medene! Volim te!
    Pogledaj mjesec što na nebu putuje, sjeti se srca što za tobom luduje. Imam jednu želju, a ona je prosta – da si pored mene, bilo bi mi dosta! Sretno Valentinovo!
    Večeras je jedna osoba sama i društvo joj pravi nebeska tama, večeras zvijezda sja samo za nju, večeras je tužna jer ti nisi tu! Volim te!
    Kad se noć spusti i prekrije prozor tvoj, po nebeskoj pomrčini poljubac ti šaljem svoj. Nek’ poljubac stigne tamo gdje ne mogu ja i tiho ti šapne: Mislim na tebe ja! Sretno Valentinovo!
    Kad nas tisuće kilometara razdvoje i kad najmanje misliš na mene, moje oči gledaju u daljinu i traže samo tebe. Volim te!
    Ako te plašim – zovi 92, ako te palim – zovi 93, ako te povrijedim – zovi 94, ako me želis, samo me nazovi!
    Sinoć sam dobio poruku od neba. Bogovi su se žalili da im je pobjegao najljepši anđeo. Ne brini, nisam te odao! Sretno Valentinovo!
    Lezi i zamisli ruke moje kako klize niz tijelo tvoje. Stastvene poljupce tvoje od kojih drhti tijelo moje, krevet vruć sve do zore, to je lijek za nas dvoje! Volim te!
    Doći će dan kad će sunce iz tvojih očiju sjati, kad će me toplina tvojih ruku zagrijati, kad ćeš mi život usnama natočiti, a do tada vrijedi čekati! Sretno Valentinovo!
    Ti si još tu na usnama što gore, ti si tu gdje je srce moje, ti si tu, tečeš mi kroz vene, ti si u mom srcu iako nisi pored mene! Sretno Valentinovo!
    Spavaj kao da ne postoji sutra, kao da nema jutra, spavaj i snivaj slatke snove i snivaj mene noći ove. Sretno Valentinovo!
    Prestat ću te voljeti, prestat ću te gledati, prestat ću ti se diviti, kad prestanem živjeti. Volim te!
    Tek kad anđeli postanu zli, kad svi oceani presuše, tad će srce prestati gorjeti i ja ću tebe prestati voljeti. Sretno Valentinovo!
    Kad bi zrno pijeska bilo mjerilo za ljubav, sve pustinje svijeta ne bi bile dovoljne da ti kažem koliko te volim. Sretno Valentinovo!

    Sta Joj Pokloniti za Valentinovo ??

    By: Unknown On: 18:34
  • Share The Gag

  • Poklon je znak pažnje, nije obaveza i skuplje nije igra na sigurno. Osim toga, za valentinovo se ne poklanjaju stvari koje bi poklonili partnerici za Božić ili za rođendan. Evo nekoliko ideja predstavljaju prigodne poklone za valentinovo. I zapamtite da svatko ima svoje običaje i shvaćanje; jedno nije veće od drugoga, samo je odraz onoga kako to doživljavate i što smatrate prigodnim.

    Cvijeće je vjerojatno najpoznatiji poklon i najčešći znak pažnje danas koji možete pokloniti partnerici. Valentinovo prolazi u znaku crvene boje pa su crvene ruže nešto sa čime ne možete pogriješiti. Ipak, ako se odlučite kupiti cvijeće partnerici, najbolje bi bilo da saznate koje je njeno omiljeno cvijeće i kupite njega.

    Čokolada; nekima vrlo komercijalan i predvidljiv izbor, nemora biti uvijek tako dosadan. Bombonijere su elegantniji i otmjeniji izbor, ali opet je najbitnije znati partneričin ukus.

    Parfem; jedan od onih poklona koji se smatraju prigodnim za valentinovo jer je miris nešto što privlači partnera i stimulira maštu i osjetila. Parfem nije lako odabrati ako se ne razumijete u njih ili ako ne znate ciljano koji vaša partnerica želi. 

    Nakit; nešto čemu ni jedna žena ne može odolijeti je svakako nakit. Naušnice, ogrlica, narukvica, prsten…to je u potpunosti vaš izbor. Važno je znati ono što se sviđa vašoj partnerici i moći prepoznati stil nakita koji inače nosi te pronaći to u onome što namjeravate kupiti. Nikad ga nemojte kupovati na silu ili naslijepo; ako niste sigurni što ni kakvo, radije se odlučite za nešto drugo.



    Izvor: e-kako.com

    Petak 13. Trebamo li biti zabrinuti?

    By: Unknown On: 00:16
  • Share The Gag


  • Prije osamdesetak godina rodio se mit o nesretnom danu u godini, a uvjerenja traju još i danas. Riječ je upravo o današnjem danu, petku 13. koji nosi epitet „nesretnijeg“ od svih ostalih. Logičko objašnjenje općeg straha koji se javlja na ovaj dan nije moguće pronaći jer za to ne postoji ni valjan razlog. Naime, prema statističkim podacima broj nesreća tijekom petka 13. nije ni veći ni manji nego ostalih dana u godini. 

    Ipak, rezultati istraživanja ponekad nisu dovoljni da bi ohrabrila ljude pa je poznato kako se neki od njih toga dana pridržavaju strogo određenih pravila. Tako izbjegavaju poslovne ili neke druge važne sastanke ili ih pokušavaju zakazati nekog drugog dana. Vjeruje se kako mijenjanje posteljine ili rezanje noktiju na petak 13. donosi lošu sreću, te je potrebno izbjegavati prijevozna sredstva, oštre predmete i sve što bi na bilo koji način moglo ugroziti život.

    Počelo je krahom na Wall Streetu

    Pretpostavlja se kako se panika oko navedenog dana stvorila 1927. godine kad se dogodio drugi najveći krah na berzama. Poslovni neuspjesi i bankroti potaknuli su očajne brokere na bacanje kroz prozore zgrade u Wall Streetu. Budući da ih je bilo mnogo, vjeruje se kako ostali ljudi koji su hodali pored zgrade nisu bili sigurni. Dan je zapamćen kao „crni petak“ i nakon toga je iznova Amerikancima ulijevao strah u kosti, a skepričnost se proširila i na ostatak svijeta, prvenstveno u Europu gdje je petak 13. ubrzo postao sinonim za nesreću.

    Međutim, petak je dan u tjednu koji je i u katoličkom svijetu izazvao naviše negodovanja, budući da se taj dan u Bibliji spominje kao dan Isusove smrti. Vjeruje se kako je u petak Eva navela Adama da zagrize jabuku, te da je Kain ubio svog brata Abela upravo na petak 13. Osim toga, Juda je kao trinaesti učenik izdao Isusa. Stari Rimljani su vjerovali kako se vještice uglavnom formiraju u grupama od 12 članova, dok je 13. član sam Vrag. Strah od broja 13. vezuje se i uz norveški mit o dvanaestero bogova koji su priredili večeru na koju je došao i nepozvan trinaesti gost. On je naveo slijepog boga tame Hodera da ustrijeli pogodi boga veselja Baldera. Nakon što je ovaj umro, cijela je zemlja bila zavijena u crno. U astrologiji se broj 12 smatra brojem savršenstva; postoji 12 mjeseci u godini, 12 apostola, 12 znakova Zodijaka, a dodavanjem broja 1 narušava se prirodni sklad.

    Lošu sreću izaziva ljudska podsvijest

    Strah od petka trinaestog kod ljudi se može pojaviti u različitom intenzitetu; od blage uznemirenosti pa sve do ozbiljnijih anksioznih poremećaja. U psihologiji taj se poremećaj naziva paraskevidekatriafobija od kojega samo u SAD – u pati oko 20 milijuna ljudi. Prema istraživanjima, više od 80 posto nebodera u svijetu nema 13. kat. Neuspjeli put „Apolla 13“ na Mjesec pripisuje se upravo tom broju. U hotelima i bolnicama često ne postoji soba s tim brojem. Gospodarstvo svakog petka 13. izgubi i do tisuću dolara zbog toga što ljudi na taj dan odbijaju raditi stvari koje obično rade ostalim danima u tjednu. S druge strane, koristi od kontroverznog mita uvelike ima filmska industrija, pa je motiv petka 13. često dobar recept za uspješnu zaradu horror filmova. 

    Kako ne postoji vjerodostojan razlog zbog kojeg bi trebao postojati strah od navedenog datuma koji bi trebao biti nesretan zbog neke više sile, psiholozi upozoravaju kako su oni koji ga se boje zapravo jedini „krivci“ za svoju nesreću. Naime, poznato je kako neki ljudi imaju svoje određene rituale koje ponavljaju kako bi postigli željeni cilj. Na taj način pozitivnim mislima kroje svoju pozitivnu budućnost. Negativnim mislima i uvjerenjem kako je neki dan nesretan zapravo se podsvjesno potiču nezgode i loša sreća. Na taj način, ljudi koji vjeruju da će im se dogoditi loše stvari izazivaju svoju nesreću, bilo da je u pitanju petak 13. ili bilo koji drugi dan u godini.

    četvrtak, 12. veljače 2015.

    Velentine's Day

    By: Unknown On: 22:50
  • Share The Gag

  • Daljina nije vazna ...

    By: Unknown On: 18:29
  • Share The Gag

  • Prijateljstvo

    By: Unknown On: 14:57
  • Share The Gag

  • srijeda, 11. veljače 2015.

    Zenoooo

    By: Unknown On: 23:16
  • Share The Gag

  • Samo Hrabro

    By: Unknown On: 01:04
  • Share The Gag

  • utorak, 10. veljače 2015.

    Bolje jedan pravi prijatelj, nego hiljadu laznih!

    By: Unknown On: 23:38
  • Share The Gag

  • Lepota Smeha :D

    By: Unknown On: 21:32
  • Share The Gag

  • Vrijedna truda

    By: Unknown On: 15:46
  • Share The Gag

  • Dobro Jutro

    By: Unknown On: 08:29
  • Share The Gag

  • ponedjeljak, 9. veljače 2015.

    Il' levo., il pravo, pitanje je sad :)

    By: Unknown On: 20:07
  • Share The Gag

  • Najsavrsenije bice u prirodi

    By: Unknown On: 17:10
  • Share The Gag

  • Nikad Se Ne Zna, Gdje Prava Ljubav Ceka

    By: Unknown On: 15:39
  • Share The Gag

  • Sta Se Desi Kad Narucis Haljinu Iz Kine?

    By: Unknown On: 12:54
  • Share The Gag

  • nedjelja, 8. veljače 2015.

    Citat Dana :**

    By: Unknown On: 21:36
  • Share The Gag

  • Jedna Da Voli, Druga Da Boli

    By: Unknown On: 18:43
  • Share The Gag

  • Dobro jutro !!

    By: Unknown On: 10:16
  • Share The Gag

  • subota, 7. veljače 2015.

    Najdublji Fjord na Svijetu

    By: Unknown On: 22:31
  • Share The Gag


  • Sogne Fjord u Norveskoj je najdublji fjord na svijetu, koji je jednom mjestu doseze dubinu i do 1246 metara ispod povrsine vode.Fjordovi su inace duboki, uzani zalivi kojima je more prodrlo duboko u kopno. 

    Na pojedinim mestima Sogne Fjorda dizu se strme litice stijena, visoke i preko 900 metara. 

    samopouzdanje je najvaznije

    By: Unknown On: 21:53
  • Share The Gag