utorak, 17. ožujka 2015.

Top 5 Najmocnijih Zena u Srbiji - Da li Vi Znate Cime se Bave?

By: Unknown On: 23:40
  • Share The Gag
  • Ovogodišnja lista 10 najmoćnijih žena u Srbiji još jednom je pokazala da je integracija Srbije u Evropsku uniju među najznačajnijim prioritetima naše zemlje. Dokaz za to su dominantne pozicije koje na listi zauzimaju žene koje se stručno bave pitanjima integracija naše zemlje u Evropu, ali i finansijski stručnjaci na visokim pozicijama u evropskim institucijama.

    1. Milka Forcan 

    Potpredsednica „Delte“, najveće kompanije u regionu, istovremeno i najvećeg centra moći u Srbiji. U „Delti“ je već punih 15 godina. Predlog za njeno postavljenje na mesto predsednice Saveta za brendiranje Srbije nije prošao zbog odbijanja pojedinih članova Saveta da se nađu pod njenom dirigentskom palicom. Takav razvoj događaja mnogi tumače kao prvi ozbiljan poraz Milke Forcan i kompanije čija je ona potpredsednica. Svojevremeno je izjavila: „Ako bilo ko u Srbiji smatra da je ‘Delta’ najveći centar moći po uspehu u poslovanju, organizovanosti kompanije, regionalnim ambicijama i ugledu, onda je sasvim u pravu. To s ponosom priznajemo“. Rođena je 1969. godine, završila je Ekonomski fakultet, udata je i majka dvoje dece. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja iz oblasti marketinga. 

    2. Lepa Brena 

    Lepa Brena, odnosno Fahreta Živojinović, godinama se sa velikim uspehom podjednako dobro snalazi na dva polja - poslovnom i estradnom. Bez sumnje je i jedna od retkih osoba koju rado pozivaju na gotovo sve značajnije skupove, manifestacije i proslave. Još 1998. godine sa Sašom Popovićem je osnovala diskografsku kuću „Grand prodakšn“, koja je izrasla u daleko najuspešniju kuću koja se u Srbiji bavi folk muzikom i pronalaženjem novih talenata. Paralelno s tim poslom, Lepa Brena sa suprugom Slobodanom Živojinovićem poseduje nekoliko firmi i predstavništava. Fahreta, devojačko Jahić, rođena je u Brčkom 1960. godine. Sa pesmom „Čačak“ 1982. godine je uskočila na muzičku scenu ostavši na pijedestalu sve do danas. Sa Slobodanom Živojinovićem ima sinove Viktora i Stefana. 

    3. Karolin Junger 

    Iako je već pune tri godine zaredom među deset najmoćnijih žena „Blicove“ liste, o šefici kancelarije Svetske banke u Beogradu u javnosti se malo zna. Karolin Junger izbegava pojavljivanje u javnosti, ali je i te kako važna i uticajna osoba u našoj zemlji. U kratkoj zvaničnoj biografiji piše da je na ovu dužnost postavljena u martu 2005. godine i da je pre toga bila savetnik potpredsednika Svetske banke. U toj međunarodnoj finansijskoj organizaciji je od 1995. U Beogradu je već bila angažovana 2001. baveći se otpisivanjem dugova Srbije i Crne Gore. Saradnici je opisuju kao istrajnu i jaku, a naši ministri koji su pregovarali s njom kažu da zna da nije lak pregovarač. Karolin Junger kaže da u Srbiji nema opuštanja i da se u budućnosti moraju postići „zapanjujući rezultati“. 

    4.Ružica Đinđić 


    Premijerka ženske vlade Srbije koju su izabrali čitaoci „Blica“ samo povremeno se uključuje u aktivni politički život Srbije, pre svega kroz podršku koju pruža političkoj opciji za koju veruje da je najpribližnija politici koju je vodio Zoran Đinđić. Ružica Đinđić je prva žena koja je dobila mesto broj 1 na izbornoj listi Demokratske stranke i član je Predsedništva DS. Osnivač je i predsednica Udruženja „Prvo deca“ i predsednica UO Fonda „Dr Zoran Đinđić“, koji je u poslednje četiri godine najtalentovanije studente iz Srbije slao na praksu u nemačka preduzeća. Aktivna je i u organizacijama koje se bave problemima autistične dece. Počasni je predsednik Univerziteta u Novom Pazaru. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu i radila u Književnoj zajednici Novog Sada. Rođena je 1960. u Valjevu, majka je Jovane i Luke. 

    5. Nata Mesarović 

    Sudija koja je izrekla najteže kazne organizatorima i izvršiocima ubistva premijera Srbije dr Zorana Đinđića. U obrazloženju presude koju je izrekla nije štedela optužene jer im je krivica nedvosmisleno dokazana, ali nije imala milosti ni prema svedocima koji su u međuvremenu menjali iskaze. Legijini saborci iz JSO dolazili su na suđenje koje je vodila obučeni u bele majice s crvenom ružom, ali se ona nije dala zaplašiti. Nata Mesarović bila je duže od deset godina sudija za prekršaje, zatim sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, a u Okružni sud došla je krajem devedesetih. Pred prelazak u Specijalni sud radila je u većima prvog stepena Okružnog suda. Konkurisala je za Vrhovni sud skoro istovremeno kada i za Specijalni sud. Izabrana je za Vrhovni sud, odakle je delegirana za sudiju Posebnog odeljenja.

    subota, 14. ožujka 2015.

    U ovih 11 zemalja žive najlepše žene na svetu, Srpkinje su među njima!

    By: Unknown On: 15:43
  • Share The Gag
  • U svakom delu sveta ima mnogo lepih ljudi, ali poznato je da se neke nacije, u poređenju sa drugima, izdvajaju po lepoti. Svaka žena je lepa na svoj način, ali u skladu sa opšte prihvaćenim standardima, neke od njih se ističu svojim izgledom




    Ako je verovati prestižnom portalu Destination’s Point, namenjenom iskusnim svetskim putnicima, ovo su države u kojima ćete naći najlepše i najzgodnije žene na svetu. To ne znači da je lepota rezervisana samo za ove zemlje, jer lepotica ima svuda, samo ih ovde ima u mnogo većem broju nego što je to uobičajeno. Srbija ima čime da se ponosi!


    11. JUZNA KOREA




    Južnokorejke su veoma dopadljive dame, izgledaju veom privlačno zahvaljujući svom lepom i nevinom izgledu. Uglavnom imaju dobar ten i srednje su visine.

    10. ITALIJA




    Italijanke su jako zgodne. Elegancija koju poseduju zahvaljujući svom autfitu, čini ih posebno zanosnim. Imaju mediteranski ten i dobar smisao za oblačenje.

    9. UKRAJINA




    Ukrajinke spadaju među najodvažnije i najlepše žene na svetu. Veoma su zgodne, seksi i slatke u isto vreme. One su po karakteru, mentalitetu i stavovima veoma slične ruskinjama.

    8. ARGENTINA




    Ove žene lepoti pridaju dosta značaja. Devojke obraćaju dosta pažnje na negu kože i kose, i daju sve od sebe da izgledaju odvažno i seksi. To je razlog zašto su žene u Argentini mahom šarmantne. Visoke su, tamnijeg tena i prate modu.

    7. FRANCUSKA




    Žene u Francuskoj su poznate po tome što su veoma otvorene i prijatne. One žive u zemlji ljubavi i veoma su romantične i suptilne.

    6. SRBIJA




    Srpkinje su savršena kombinacija slovenskih i mediteranskih gena. Devojke su visoke, zgodne, seksi i imaju stila za oblačenje. Imaju prodoran pogled i savršenu figuru. Ne samo da su tanke poput modela, već imaju savršene proprocije. Imaju duge noge, tanak struk, okruglaste zadnjice, lepe grudi i savršen ravan stomak. 99,99 odsto žena ima figuru kao filmska zvezda!

    5.SVEDSKA




    Zene u ovoj zemlji su mršave, visoke, plave kose i očiju. Druželjubive su prirode i privlačne su muškarcima širom sveta. Sve što ste ikada čuli o njima je istina.

    4. INDIJA

    Indija je multikulturalna zemlja sa veoma elegantnim i egzotičnim ženama svih uzrasta. Imaju taman ten i veoma ženstven pristup svemu. Ono što ove žene čini izuzetnim jeste njihov specifičan personaliti i crna sjajna kosa, koju ne možete pronaći nigde.

    3. VENECUELA




    Venecuela je zamlja čije su žene među najlepšima na svetu. Svima je poznato kakve su Venecuelanke. One su veoma zgodne i zanosne. Venecuela je osvojila brojne nagrade za mis sveta, mis univerzum, i mnoge druge. Zbog svega toga, verujemo da je Venecuela prepuna lepih i zgodnih žena koje izluđuju muškarce širom sveta.

    2. RUSIJA

    Za ruskinje se oduvek smatralo da su kraljice lepote. Veoma su upadljive sa svojom predivnom kožom, plavim očima i odličnim telom. Većina žena u Rusiji ima prelepu figuru.

    1. BRAZIL




    Brazil je poznat kao zemlja lepotica, a Brazilke su čuvene po svojoj atletskoj figuri. Najbolji deo je što u Brazilu možete naći zanosnu plavušu, kao i predivnu crnkinju.